header

Menu:

Társoldalak:

arrow Szerelem
arrow Fantasy Painting
arrow Sonata Arctica Lap
arrow Webes Játékok
arrow Tigrisek
arrow PDA Programok

 

szerelmeslevel_sutik

Szerelmeslevél


Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 tojás sárgája
annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk

Elkészítés

A hozzávalókból összegyúrt tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás levélformára vágjuk. Vaníliakrémmel töltjük, melybe rumba áztatott, darált diót vagy mandulát és néhány tojásfehérje keményre vert habját keverjük. Levélboríték formára hajtjuk, és lassú tűznél a tepsibe helyezett sütőpapíron szép sárgára sütjük.

Édes Valentin


Hozzávalók
40 dkg háztartási keksz
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
1/2 dl tej
50 dkg gesztenye
1 dl rum
1 üveg meggy
szilva vagy barack befőtt

Elkészítés

A megdarált kekszet összegyúrjuk a vaj felével, a porcukorral és a tejjel. Az így kapott kekszmasszát hideg vízzel kiöblített szív alakú tortaformába tesszük, peremet képezve körbe a szélén. A gesztenyemasszát a vaj másik felével és egy kis befőttlével és a rummal lágy krémmé keverjük, és a kekszmasszára kenjük. Végül a szilva, meggy vagy barackszemeket a gesztenyemasszába nyomkodjuk. 10-12 órára a hűtőbe tesszük és porcukorral vagy tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Valentin-napi mézeskalácsszív


Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg méz
15 dkg barnacukor
3 dl tej

szerecsendió
fahéj

A mázhoz:
2 kanál méz
15 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín

Elkészítés

A lisztet, sütőport, cukrot összekeverjük. A tejet a mézzel feltesszük melegedni, míg a méz folyékonnyá nem válik, majd a sütőporos liszttel összedolgozva tésztát készítünk. Ezt a formába öntve sütőbe tesszük, és közepes lángon készre sütjük. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy elkészült-e, hogy egy tűt szúrunk a süteménybe. Ha már nem ragad rá tészta, akkor megsült. Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és rácsra téve tovább hűtjük. A máz készítéséhez a tejszínt és a mézet felmelegítjük, majd lassan a csokoládéra csorgatjuk. Ezt állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, ezután a szívekre önjük, ügyelve, hogy a tetejét egyenletesen befedje a máz, majd egy órát hagyjuk szilárdulni. Esetleg olvasztott fehér csokoládéval díszíthetjük.